pondělí 11. února 2013

EDU MuDK

8.2.2013
 Server byl migrován z fyzického serveru do virtualizovaného v prostředí MUDK. Před migrací byl server v podstatě znovu instalován se všemi aktuálními aplikacemi. Data mailserveru byla přenesena z původního serveru. Virtuální prostředí bude prý pravidelně zálohováno. Další změnou je ukončení používáni Webmailu SquireelMail a jeho náhrada za Roundcube. SquirrelMail není momentálně podporován s php 5.4. Existuje nějaký patch, ale oficiální poslední release si s verzí php 5.4 nerozumí. Roundcube dospěl do stavu, kdy vypadá lepe i funkčněji, proto se na něj přešlo.

OpenFire

5.4.2009
Na mailový server byl nainstalován Jabber/XMPP server OpenFire, který je propojen s OpenLDAP adreářem. Uživatelé emailu mají stejné heslo i v jabberu. Je otázkou, jak moc budou Jabber učitelé používat.

21.11.2008
Po dlouhé době jsem zprovoznil emailový server pro školy, který je fyzicky umístěn na Městském úřadě ve Dvoře Králové nad Labem. Na tento server by se postupně měly přemístit ZŠ Schulzovy sady. Jestli budou následovat i ostatní školy, se teprve uvidí. Nový mail server přináší pár výhod, jako je Quota, dále pak centrální adresář LDAP, ve kterém jsou všichni uživatelé systému.

Více informací o serveru je sepsáno na stránce serveru:
http://edu.mudk.cz/edumail/

Žádné komentáře: