pátek 27. února 2009

Anonym


Včera přišel do firmy, kde pracuji anonymní email. Byl zaslán tak aby se autor nedal vysledovat. Tomu jsem, ale mnoho času nevěnoval, protože není třeba dlouho přemýšlet odkud vítr fouká. Dost mě rozesmálo, kolik energie někdo věnuje do takovýchto žvástů, které nikam nevedou a jsou naprosto k ničemu. Možná se pletu a autor tím skutečně něco získa. Co to možná bude mi je vesměs absolutně jedno. A má odpověď je, věnovat se anonymům je ztráta drahoceného času! Ještě doplním, že danou doménu jsem nikdy nevlastnil, byl jsem jen technický správce. To kam několik let doména ukazovala je jen výsledek defaultniho nastaveni web serveru Apache.

Text emailu:

-----Original Message-----
From: Borked Pseudo Mailed [mailto:nobody@pseudo.borked.net]
Sent: Thursday, February 26, 2009 11:06 PM
To: Radovan Jelen
Subject: Veliky problem FG

FG hrozi veliky problem u KB ! Jestli mate 5 minut cas tak se podivejte na tohle. Prohlizejte si to poporade - lepsi pochopite, o co jde.

http://www.moje-firma.cz/ - tohle je web KB, ktery dela FG. To je v poradku.

http://www.mojefirma.cz/ (toho času směrováno na www.rb.cz ze serveru připojeném pomocí ADSL na IP adrese 193.179.22.195 poznamka blogera)- tohle je skoro stejna domena. Casto se kupujou takovehle domeny obe - bez pomlcky i s pomlckou. Tahle skoro stejna domena ale vede jinam. Hodne jinam ! Ke konkurenci !

Tohle je zatim problem KB. Prijde o hodne navstevniku - o ty co si nevzpomenou na tu pomlcku a dostanouse na web Raifaisenky.

Ale pozor - ted to bude zajimave !

http://web.archive.org/web/20070824035729/http://www.mojefirma.cz/ - tohle je odkaz z weboveho archivu. Takhle vypadal web www.mojefirma.cz driv. Podivejte se nahoru na ramecek prohlizece na titulek - je tam odkaz na web: LukasMaly.NET

Tak se nato podivame:
http://www.lukasmaly.net/ - dost podobny web a je tam odkaz na fotky na Flickru - kdo to na jedne asi je ? www.flickr.com/photos/smejdil/

Radsi jeste overime, komu ten web patri:
treba tady: http://www.whois.net/whois_newdg.cgi?d=lukasmaly&tld=net
nebo tady: http://whois.domaintools.com/lukasmaly.net

Na zaver jedna zajimavost - komu to teda patri mojefirma.cz?
Musite to do formu zapsat sam - tady: http://www.nic.cz/
Ve vypisu se kliknete na drzitele - SB:HORACIUS. Kde ze to bydli ? Ve Dvore Kralove ? Ale - to je ale nahoda !
Kdyz napisete na kontakt@nic.cz - poslou Vam i historii majitelu domeny mojefirma.cz. Budete to mit za par dni v mailu a uvidite komu ta domena jeste nedavno patrila.

Copak na tohle asi rekne KB ? Asi brzo zjisti, ze lepsi a pritom skoro stejna domena jako jejich web za hodne penez vede primo ke konkurenci ! Muze si to KB stejne snadne zjistit - komu ta domena patrila drive. A co se stane az KB zjisti - ten co to prodal Raifce je clovek z FG ?

Co tomu ted rikate ? Jak rychle tohleto KB zjisti ? A bude KB verit - ze ty veliky penize za skoro stejnou domenu vazne neshrabnul FG Forrest ???

Co rikate - je to veliky problem FG nebo neni ? A jak dlouho typujete ze bude trvat - nez to KB zjisti ???

Žádné komentáře: