čtvrtek 5. ledna 2012

Tablet Yarvik TAB410 s Adndroid

Dostal se mi do rukou asi na 14 dní tento tablet s OS Android 2.2 #4026. Na stránkách výrobce již model TAB410 není, tak uvádím odkaz na novější model TAB420. Nutno hnedle na zažátku dodat že na iPad tento kousek prostě nemá. Fakt, že nelze instalovat z klasického Android Marketu systém značně ochuzuje. Pro instalaci apikací je zde integrován portál Getjar. Pár známých aplikací jsem tam našel. Např. nasraný ptáci - Angry Birds, na 10" displeji se to hraje moc pěkně.


Tablet se ke mě dostal z důvodu nefunkce webové administrace automatu Tecomat. Přesněji stránka vyžaduje podporu XML v browseru. Integrovaný browser zobrazí jen bílou stránku. Důvodem je, že operační systém Android bohužel neobsahuje ve svém prohlížeči XSLT transformaci, takže pomocí něj nelze stránky zobrazit. Pokoušel jsem se instalovat Operu a Firefox pro Android z oficiálních zdrojů, ale vždy to po mě chtělo Google účet který již je spojen s nějakým Android mobilem. Zatím nejsem vlastníkem telefonu s androidem, ale to se asi brzo změní. Tak posléze doplním, zda se mi podařilo na Yarvik TAB410 doinstalovat nějaký klasický web browser.

Do tabletu se mi podařilo doinstalovat operu z tohoto zdroje. Vybral jsem soubor opera.v11.00.1103311355.apk a po stažení instalace dopadla dobře. Stránka automatu je již funkční.

Žádné komentáře: