čtvrtek 3. února 2022

Valheim Dedicated Server za pomoci Docker

Starší syn nedávno začal hrát hru Valheim se synem mého kamaráda. Netrvalo dlouho a zvědavost mě donutila se k nim též připojit a zažít tak vikingské dobrodružství, jako např. plavba na lodi do neznama. Hra ve čtyřech je úplně něco jiného.

Technické problémy spojené s provozem lokálního dedikovaného serveru na notebooku mě přivedly k myšlence pustit hru někde v internetu. Hra má svů port i pro Linux a tak se dalo čekat, že vývojáři něco připravené mají. Velmi mile mě překvapila možnost pustit dedikovaný herní server v Dockeru. Hra včera oslavila první narozeniny a i tak se dostala do povědomí mnoha hráčů, ale i hosterů. I u nás v čechách se hostingem zabývá fakaheda.eu. Proč za to platit, když si to umím zprovoznit sám :-)

Netrvalo dlouho s server běžel, dle mých představ. Následovalo zachovat svět, který měli chlapci odehraný. Škoda mnoha hodin. A tak jsem se připojil k vlastníkovi světa a data zkopíroval. Mírnou konfigurací se povedlo vše zachovat. To bych nebyl já abych si server i Docker kontejner nemonitoroval Zabbixem.

Valheim.SmEjDiL.CZ



Žádné komentáře: