úterý 29. dubna 2014

Certifikát od PostSignum JSignPdf


Již po dlouhé době jsem se konečně dokopal k vytvoření kvalifikovaného certifikátu od certifikační autority PostSignum. Užití certifikátu je dnes velmi široké:

Kancelářský balík LibreOffice umí podepisovat jím vzniklé dokumenty. Ovšem exportované PDF dokumenty již podepsané nejsou. Po krátkém hledání jsem našel Java aplikaci JSignPdf. Exportované PDF dokumenty je tedy velmi snadné podepsat.

4 komentáře:

Daniel řekl(a)...

Já měl za to, že kvalifikované se nesmí/nedají používat takto, že ke komunikaci jiné než se státní správou je třeba komerční a proto vznikají kombinace komerční/kvalifikovaný cetrifikát.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, já tento prográmek používám delší dobu k plné spokojenosti. Jediné co mi chybí je nějakej akrobat reader, který umí podpis v pdf zobrazit. Na služební mašině mám KDE+Debian, Okular to nezobrazuje a nejvyšší verze AAcrobatu 9 (pro linux) podpis nezobrzuje. Tak mám XI AAcrobat bohužel pod wine. Tak je to takové kostrbaté.

SmEjDiL řekl(a)...

V Ubuntu 12.04 mam acroread 9.5.5-1precise1 a podpisy v nem vidim. Jen jsem musel do acroread pridat korenove certifikaty aby acro read overil platnost podpisu, coz bezne dela. Zadny Linuxovy PDF reader mi certifikat zatin nezobrazil. Nasel jsem aplikace ale ty jsou placene, zatim jsem nemel potrebu je porizovat.

Jinak k certifikatum je popois zde: http://www.postsignum.cz/certifikaty_.html

Kvalifikovany stat uznava, u komercniho se musi strany seznamit :-) Nevim proc ale kvalifikovany mi prijde vyhodnejsi.

Zkratka to co jsem na svem blogu psal to mi funguje. Zda budou podpis jednotlive subjekty respektovat to ukaze cas :-)

Unknown řekl(a)...

Mám dotaz, jak přidat do Acroreadu kořenové certifikáty? Zápasím s tím už několik dnů.