úterý 17. února 2015

CAT B15Q aktualizace systému


V létě 2014 jsem si pořídil mobilní telefon CAT B15Q z kategorie odolných telefonů splňujících certifikaci IP67. Koncem roku 2014 telefon hlásil, že je vydána aktualizace. Neváhal jsem a pokoušel jsem se ji instalovat. Bohužel každé stažení končilo chybou dekomprimace update.zip, který se stáhnul na MicroSD kartu.

Telefon z výroby přišel s verzí Android 4.4.2 a číslem sestaveni CatB15Q_GENE_DS_1.010.000. Problém s chybou jsem řešil i s výrobcem skrze support, ale ten se maximálně zeptal na číslo sestaveni a tím se komunikace ukončila :-( a rada žádná. MicroSD karta se hnedle od začítku jevila podezřele. Aplikace na prohlížení fotografií nedokázala vytvořit náhled z pořízených fotografii. Při zaplnění asi 200MB. Provedl jsem kopii fotek do PC a preformátoval kartu. Chviličku a byl klid. Ovšem problémy s aktualizací přetrvávaly i nadále.

Odhodlal jsem si pořídit novu MicoSD kartu srovnatelné velikosti, která byla dodána s telefonem z výroby. A ejhle problém s aktualizacema je vyřešen. Takže výrobce dodal vadnou MicroSD kartu!

Nejprve se provedla aktualizace na verzi CatB15Q_GENE_DS_1.019.000 a posléze se provedla ještě jedna na aktuální verzi CatB15Q_GENE_DS_1.022.000. Uvidím, zda se vše opravilo. V červenci 2015 dorazila další oprava  CatB15Q_GENE_DS_1.026.000. V únoru 2016 dorazila další oprava CatB15Q_GENE_DS_1.032.000. Musím CAT opravdu pochválit, protože opravili velmi závažnou chybu z vanou Stagefright.

Co se SW týče interní aplikace zajištující stahování např. příloh emailů se chovala tak, že hlásila chyby. To byl problém od začátku. Doufám, že dvě aktualizace tento problém definitivně opravily. Po aktualizaci mi přišel email s přílohou a telefon se jeví zdravě.

Do budoucna se třeba dočkám i Androidu 4.4.4 Jsem rád, že i neobvyklý výrobce telefonů CAT vydává opravy SW svých telefonu.

Do budoucna plánuji stávající akumulátor B10-2 - 2 000 mAh, Li-Ion nahradit za 4 500 mAh, Li-Ion, zatím jsem nenašel, kde by se dal pořídít.

Mít tak sponzora, rád bych přešel na CAT S40 kvůli LTE a Android 5.1.

3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Ahoj, máme na firmě jeden kousek tohoto stroje, ale máme s ním drobný problém. Při hovoru se se hovor někdy svévolně ukončí třeba po pár vteřinách. Někdy se stane, že pro odložení telefonu se vytočí náhodné číslo ze seznamu. Nestává se Vám to také ?

Díky.

Filip

SmEjDiL řekl(a)...

Tyto problémy jsem nezaznamenal.

Unknown řekl(a)...

Dobrý den, mám CAT B15Q, momentálně nefunkční po rootu, který prováděl IT z maloměsta ...po rootu telefon fungoval, ale po týdnu se nabídla ke stažení nová verze androida / číslo nevím/ a od té doby nejde nahodit nová verze, nešla vrátit stará a ani tovární nastavení. Jde s tím něco udělat?